SØGSØG


NYHEDER ARTIKLER BåDE TIL SALG På GADEN NU ABONNEMENT MEDIEINFO KONTAKT OS LINKS

KONKURRENCE · DS-DEBAT · NYHEDSARKIV · OL ATHEN 
Direktør for Ege Yat, Sedat Ustandag, her om bord på Ege Yat 30 DS, har tegnet og bygget mere end 10 både. Fotos: Troels Lykke

Vi tester fra Asien til Europa
Tre prisbillige tyrkiske Ege Yat 30, 35 og 40 Dæksalon blev tirsdag testet på deres hjemmebane. Bådmagasinet startede i Istanbul Sejlklub i Asien og sejlede til en stor marina i Europa.
07-12-2005 11:11 af Troels Lykke, Istanbul 
Sejlturen ud for den 15. mio. personer storby mellem Asien og Europa tog kun en time. Undervejs kunne vi se det berømte Fernebaches fodboldstadion. Spillerne så vi ikke, de var i PSV og tabe.

To berømte moske'er var også i horisonten, da vi undervejs testede tre tyrkiske dæksalonbåde, der importers af Floor Marine Center i Randers.

Først prøvede vi den lille, men godt rummelige Ege Yat 30 Dæksalon. For 20 dage siden blev båden færdigbygget hernede i Istanbul.

Først for to dage siden ankom sejlene fra UK Sails. Sejlmagerne lavede det sidste på båden inden vi tog på vandet onsdag.

Verdenspremiere på Ege Yat 30 Dæksalon
Der er således tale om en verdenspremiere, hvor Bådmagasinet er først på kloden, når det gælder test af Ege Yat 30, til omkring 650.000 kroner med tysk moms.

Båden er en lille gedigen sag med et stort cockpit og en salon, hvor man sidder højt.

30 fod er lige på grænsen for, hvad der er forsvarligt når det gælder det æstetiske. Men med tyrkisk charme går det fint, er vor foreløbige bedømmelse.
Ege Yat 30 DS på vej til Europa. Båden til cirka 650.000 kr. kan købes hos Floor Marine Center i Randers. Foto: Axel Waltersdorff

Med formanden for Istanbul Sejlklub
Kapsejleren og formanden for Istanbul Sejlklub, 48-årige Müntaz Ünel, havde netop købt en Ege Yat 35 Dæksalon, der i Danmark koster 1,1 mio. kroner, fortæller Floor Marine-sælgeren Axel Waltersdorph, som også var om bord i kontinentsejladsen.





Båden, der allerede er testet af tyske Yacht, sejler noget stærkere end sin lillesøster. Om Ege Yat, siger Ünel:

"Det er en fin cruisingbåd til min italienske kone og to piger," siger formanden, der til daglig sejler kapsejlads i en First 40.7.

Da vi kom til Europa igen fik vi en kort tur i en to år gammel Ege Yat 40 Dæksalon. Båden var ikke helt kampklar, da ejeren ikke ligefrem havde passet på sin båd,men vi sejlede da over fem knob i let luft med uren bund.

Formanden for Istanbul Sejlklub, Müntaz Ünel, har netop købt en Ege Yat 35 Dæksalon. I Danmark koster båden 1,1 mio. kroner.

Moderne Istanbul uden slør
Istanbul virker i øvrig temmelig moderne og vi har kun set ganske få tilslørede kvinder. Og tyrkerne taler næsten bedre engelsk end man oplever det i Spanien.

Maden hernede ved porten til Asien er helt utrolig god. Ikke alt for olieret og meget smagfuld. Bådmagasinet kan helt sikkert anbefale, at sejle en tur forbi byen, hvis en båd lejes.

Hernede er det op til 18-20 grader, men der har allerede været sne hernede, dog kun i en dag. Om sommeren er der ofte 30 grader i storbyen, der fra 1985 til 2005 er vokset fra seks til 15 mio. indbyggere, fortalte direktør fra Ege Yat, Sedat Ustandag.

Men lige en ting mere om Istanbul. Du bliver brutalt vækket klokken seks om morgenen, når den første af fem prædikerne lyder højt sunget ud over byen.

"Tyrkerne er romantikere og stolte mennesker. Er du flink ved en tyrk, giver han ti gange igen og vil gøre alt for dig, men skælder du ham ud får du også 10 gange ballade," fortæller sælgeren fra Ege Yat, Emin Bülent Tiryakioglu.
Ege Yat 35 DS-ejer Ünel, tv., tester her med tre Ege Yat-medarbejdere båden, sammen med Bådmagasinet.

Axel Waltersdorph fra Floor Marine ud for Bosperus Strædet, der fører til Sortehavet. Der lå mange store skibe ud for Istanbul.

Man sidder højt i en Dæksalonbåd, det er hele pointen med konceptet. Som her ses på Ege Yat 35 DS.

Ege Yat i Istanbul